Vastasin Toivakan sitoutumattomat yhteislistan puolesta. Meillä ei ole valittua puheenjohtajaa, mutta olen yhteislistan vaaliasiamies.

Tässä yhteinen tarkistettu vastauksemme kysymyksiin. Vaikka kukin voi vapaasti olla omaa mieltä asioista, ovat mielipiteemme näistä suurista periaatteista samanlaiset.

 

1. Mitkä ovat uuden valtuuston suurimmat haasteet Toivakassa?

 

Haluamme kasvattaa väestöpohjaa siten, että se riittää palvelujen säilyttämiseksi Toivakassa. Haluamme poistaa kasvun esteet, hyödyntää sijaintimme ja nelostien remontin tarjoamat mahdollisuudet. Tässä työssä näemme kolme erityistä haastetta:

1. Kykeneekö valtuusto tekemään rohkeita, nopeita ja suuria investointeja väestö- ja yritysmäärän kasvattamiseksi?

2. Kykeneekö kunnanhallitus ja viranhaltijajohto riittävän ripeästi valmistelemaan ja toteuttamaan valtuuston päätökset?

3. Saammeko katettua menot kasvun lisäämillä tuloilla korottamatta veroja ja maksuja kilpailukykyämme heikentävästi?

 

Uskomme selviytyvämme näistä ja muista haasteista panemalla itsemme likoon toivakkalaisten hyvinvoinnin parhaaksi.

 

2. Kuinka kauan Toivakka jatkaa itsenäisenä kuntana?

 

Haluamme Toivakan jatkavan itsenäisenä mahdollisimman pitkään. Nykymenolla itsenäisyys on vaakalaudalla jo 2013. Valtuuston päättämä kuntaliitosneuvottelu Jyväskylän kanssa on käytävä. Itsenäisenä jatkamiselle on luotava edellytykset, koska nykyisellä väestöpohjalla kuntaliitossopimus turvaisi palvelumme Toivakassa vain kaksi vuotta, siis vuoden 2014 loppuun. Meidän on nyt käytettävä kaikki päätösvallassamme olevat keinot ja resurssit kuntamme elinkelpoisuuden kasvattamiseksi. Suuret investoinnit turvaavat riittävän väestöpohjan kasvun palvelujen turvaamiseksi ja itsenäisyyden säilymiseksi. Voimme silti joutua kuntaliitokseen valtion tai valtuuston enemmistön päätöksellä.

 

Toivakkalaisten hyvinvointi, myös kaukana tulevaisuudessa, on Toivakan itsenäisyyttäkin tärkeämpi. Säästämällä investoinneissa vaarannamme molemmat.